رشته سینما: بازارکار، آینده شغلی، درآمد، ظرفیت دانشگاه ها

رشته سینما
0 1,101
تا دیر نشده مشکلتو بگو به مشاورت بگم:
منابع کنکور هنر چی هستن ؟

میدونی که اگه منابع اشتباهی بخونی کل زحماتت هدر میره ، در نهایت سر جلسه کتکورت تو هستی و کلی سوال که نمیدونی از کجا اومدن چون منابع درستی رو نخونده بودی ! آکادمی آرته ارائه کننده دقیق ترین منابع کنکو هنر با توجه به سطح درسی ، هدف و علاقته . لیست معتبر ترین منابع درسی رو از ما بگیر

دریافت مشاوره
چطوری باید برنامه ریزی انجام بدم؟

دانش آموزایی هستن که روزی 12 ساعت تلاش میکنن ولی با سرعت 200 کیلومتر توی مسیر اشتباهی درس میخونن! چون برنامه ریزی خوبی ندارن . اگه دنبال یه رتبه خفن توی سال کنکورت هستی و میخوای رو صندلی یکی از بهترین دانشگاه ها بشینی باید بدونی که برنامه ریزی اصولی با متد های روز جهان حرف اول رو برای موفقیتت میزنه . آکادمی آرته ارائه کننده جدید ترین متد های آموزشی و مطالعه هست که هر سال کلی رتبه برتر داره . چرا تو رتبه امسال نباشی ؟

دریافت مشاوره
عدم تمرکز وسط درس خوندن

تمرکز بالا مثل یه جت سرعتی عمل میکنه ! اگه میخوای جت ببندی درس بخونی باید مهارت تمرکز رو یاد بگیری یادت باشه که تمرکز قابل پرورشه پس اگه خیلی بی تمرکزی و حسابی از دستش کلافه شدی وقتشه که این مهارت مهم و آموزش ببینی تا توی یه هفته از تموم کنکوریا جلو بزنی بهت قول میدم که نتیجه میده کافیه از تکنیکای جادویی تمرکز استفاده کنی

دریافت مشاوره
شیوه مطالعه درس هارو بلد نیستم

اگه امروز درس میخونی فردا یادت میره ، اگه با زور و فشار و اعصاب خوردی درسارو یاد میگیری ، اگه همش استرس داری که مطالبو تا روز کنکو فراموش کنی و سر جلسه هیچی یادت نمونده باشه ! جای نگرانی نداره کافیه یاد بگیری که شیوه درست و اصولی درس خوندن چطوریه اون موقع هست که از سال کنکورت کلی تجربه خوب برات میمونه ، دیگه دوران استرس و اعصاب خوردی تموم شده وقتشه که با متد های روز مطالعه آشنا بشی تا شاهد قبولی خودت توی دانشگاه مورد علاقه ات باشی ، آکادمی آرته ارائه کننده جدیدی ترین متد های روز دنیاست و کمکت میکنه به بهترین نحو درس بخونی کافیه مشکلتو به من بگی​

دریافت مشاوره
انتخاب رشته کنکور هنر

سالانه دانش آموزای زیادی هستن که بعد یه سال تلاش و زحمت فراوان با یه انتخاب رشته اشتباه همه تلاشاشون رو نابود میکنن ! انتخاب رشته مهم ترین مرحله کنکورته که باید توسط یه فرد متخصص انجام بشه . میدونیم که خیلیا با رتبه های فوق العاده دانشگاه های بدی قبول شدن ، چون انتخاب رشته رو دست کم گرفتن حواست باشه که زحمتای یه سالتو به باد ندی . آکادمی آرته کمکت میکنه بهترین دانشگاه رو با رتبه ای که کسب کردی قبول بشی

دریافت مشاوره
مشکل کند خوانی شدید دارم

خیلی از دانش آموزا درگیر مطالعه لاکپشتی شدن ! به جای اینکه توی 24 ساعت کلی درس و کتاب بخونن همه وقتشون سر چندتا دونه درس گرفته میشه . دقیقا توی همون ثانیه هایی که داره میگذره کلی کنکوری با یاد گرفتن شیوه های تند خوانی و مطالعه سرعتی دارن مثل جت میرن جلو . وقتشه که تو هم این مهارت و یاد بگیری و بتونی بدون فشار و با سرعت و کیفیت خیلی بالایی از رقیبات جلو بزنی . تا کی میخوای اون عقب وایستی و با سرعت لاکپشتی حرکت کنی ؟​

دریافت مشاوره

از مهم ترین تصمیمات یک داوطلب هنر، انتخاب رشته کنکور هنر است، چرا که در موقعیت و آینده شغلی او تاثیر زیادی خواهد داشت. در این مقاله رشته سینما و تمامی جوانب آن بررسی خواهد شد.

درست همان گونه که برخی علاقه مند به مهندسی یا پزشکی هستند، داوطلبانی نیز وجود دارند که به هنرهایی مانند بازیگری، عکاسی، نقاشی، موسیقی و رشته سینما علاقه مند هستند. این اشخاص دارای روحیه ای بسیار هنری بوده و در صورتی که در رشته های دیگر تحصیل کنند ممکن است چندان موفق نباشند و وقت خود را تلف کنند.

 

مشاوران تحصیلی آکادمی آرته، همانطور که اکثر داوطلبان می دانند، مدت هاست که اطلاعاتی در مورد معرفی رشته های دانشگاهی در مقاطع لیسانس کنکور هنر که شامل نحوه تست زدن، روش مطالعه دروس، بهترین منابع برای کنکور هنر، معرفی رشته های دانشگاهی هنر، بودجه و برنامه ریزی کنکور هنر و … به کنکوری ها کمک می کنند. آن چه که از معرفی رشته ها دنبال می شود، آشنایی بیشتر داوطلبان با شرایط تحصیل در آن رشته، خود رشته، ورود به بازار کار، بازار کار در طول دوران تحصیل و پس از آن، درآمد و … می باشد.

ماهیت رشته سینما

پیش از آن که رسانه های اجتماعی باب شوند، بیشتر سرگرمی ها در جامعه شامل سینما، تلویزیون و تئاتر بود. سینما به عنوان هنر هفتم، باعث ایجاد تنوعی مدرن در تئاتر گردید. سینما لااقل این مزیت را برای مخاطب دارد که می تواند چند ساعتی بنشیند و استراحت کند. سینما باعث لذت همه اقشار جامعه می شود. سینما در واقع هنری است که رویدادها را به صورت بصری ثبت می کند و با ترکیب قسمت های مختلف و ارائه این تصاویر ترکیبی با صدا برای مخاطب، احساسات متفاوتی را به مخاطب منتقل می کند. آن چه از ارائه رشته سینما در دانشگاه دنبال می شود، تربیت دانشجویان متخصصی است که پاسخگوی نیازهای مختلف سینما در جامعه باشد.

آیا رشته سینما آزمون عملی دارد؟

بر خلاف رشته های دیگر مانند طراحی پارچه، آهنگسازی، ارتباط تصویری، طراحی صحنه، عکاسی، طراحی لباس، نویسندگی و نقاشی، نقاشی، عروسک سازی، موسیقی ایرانی و رشته نوازندگی موسیقی جهان، مجسمه سازی، رشته بازیگری که دارای تست عملی هستند، پذیرش در رشته سینما به آزمون عملی و مصاحبه نیازی ندارد.

توانایی لازم برای ورود به رشته سینما
توانایی لازم برای ورود به رشته سینما

توانایی های لازم برای ورود به عرصه سینما

برای موفقیت در هر زمینه ای، مجموعه ای از مهارت ها و شایستگی ها نیاز خواهند بود. علاقه مندان به رشته سینما علاوه بر استعداد ذاتی خود در این زمینه، باید ذوق هنری نیز داشته باشند. از مهارت های لازم دیگر برای این هنرجویان می توان به خلاقیت ذهنی، اطلاعات عمومی در زمینه هنر، بیان خوب، آشنایی با عکاسی، تسلط بر زبان و ادبیات فارسی به ویژه برای علاقه مندان به فیلمنامه نویسی اشاره کرد.

معرفی دروس کارشناسی رشته سینما

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف سینما:

آشنایی با هنر در تاریخ، فرهنگ عامه، مبانی هنرهای نمایشی، ‌ آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، تاریخ فلسفه، اصول و مبانی ارتباطات، جامعه‌شناسی،‌ موسیقی، طراحی مقدماتی، تمثیل شناسی، روانشناسی،‌ تاریخ اجتماعی ایران، تاریخ اجتماعی جهان، اصول فیلمنامه‌نویسی، شناخت رنگ، معماری، ریتم‌ در هنرها، تاریخ سینما، عکاسی،‌ گزارش‌نویسی، اصول فیلمبرداری، مبانی تدوین، اصول کارگردانی.

معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی
معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی

معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی

در مقطع کارشناسی این دوره دارای 4 گرایش فیلمنامه نویسی، تدوین، فیلمبرداری و کارگردانی می باشد.

1. دروس اصلی و تخصصی گرایش کارگردانی:

موسیقی فیلم،‌ صدا، اصول بازیگری، لابراتوار فیلم، آشنایی با متون نمایشی، مستندسازی، تحلیل فیلم، تولید برنامه‌های تلویزیونی،‌آشنایی‌ با سبک‌های سینمایی، آشنایی با نقاشی متحرک، مدیریت تولید، جلوه‌های خاص،‌ کارگردانی، شیوه‌های رهبری بازیگر، پروژه نهایی.

2. دروس اصلی و تخصصی فیلمنامه نویسی:

تصویرنامه نویسی، آشنایی با متون نمایشی فیلم، شخصیت‌شناسی،‌ سبک‌های ادبی جهان، تاریخ ادبیات نمایشی، داستان‌نویسی، فیلمنامه نویسی،‌تحلیل فیلم، قصه در ادیان، آشنایی با ادبیات کودکان،‌ نمایشنامه‌نویسی، آشنایی با شعر در ایران و جهان، تحلیل فیلمنامه، پروژه نهایی.

3. دروس اصلی و تخصصی گرایش تدوین:

تدوین، موسیقی، صدا، آشنایی با نقاشی متحرک، لابراتوار فیلم، مستندسازی، تولید برنامه‌های تلویزیونی، آشنایی با سبک‌های سینمایی، موسیقی فیلم،‌ تئوری‌های تدوین، ترکیب ‌بندی تصویر، پروژه نهایی، شناخت تحلیلی تدوین‌.

4. دروس اصلی و تخصصی فیلمبردای:

شناخت ابزار فیلمبرداری، صدا، نورپردازی، لابراتوار فیلم، تحلیل فیلم، جلوه‌های خاص، فیلمبرداری در نقاشی متحرک، فیلمبرداری، شناخت مواد خام، ترکیب‌بندی تصویر، گریم، فیزیک نور و عدسی، تصویربرداری، پرسپکتیو رنگ و نور، پروژه نهایی.

معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی ارشد

با توجه به دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته 1400، این رشته گرایش خاصی ندارد به شکل عمومی عرضه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته سینما در مقاطع عالی

در دانشگاه های ایران این رشته فقط در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود دارد. آخرین اخبار از سوی رئیس کارگروه هنر و آموزش عالی شورای تحول علوم انسانی حامی از آن است که دوره دکتری رشته سینما به زودی راه اندازی خواهد شد.

بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در ایران
بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در ایران

بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در ایران

در این مقاله سعی شد تا شما با رشته سینما آشنایی یافته و آن را بهتر بشناسید. اما هدف این مقاله آشنایی بیشتر شما با شرایط کاری حوزه سینما است تا بتوانید برای انتخاب این رشته تصمیم بهتری بگیرید. ورود به بازار کار این رشته تلاش و استعداد زیادی می طلبد و افرادی که واقعا در این زمینه تلاش زیادی کرده و پشتکار دارند، می توانند شرایط کاری خوبی در ایران داشته و موقعیت های خوبی را کسب کنند.

فرصت های شغلی برای عرصه سینما

کسانی که در رشته سینما تحصیل می کنند، می توانند پس از فارغ التحصیلی و چندین سال سابقه کاری در زمینه هایی مانند دستیار کارگردان، دستیار فیلمبردار، طراحی صحنه و نقاشی، ساخت فیلم با عوامل غیرحرفه ای و حرفه ای، دستیار تدوین و نورپردازی، کارگردان سینما، سینما نویسی، تولید برنامه های سینما، فیلمنامه نویسی، طراحان گریم و ماسک در سینما فعالیت کنند و یا جذب مراکز فرهنگی، هنری و آموزشی به عنوان معلم شوند.

درآمد رشته سینما در ایران

وقتی که سخن از مشاغل مرتبط با سینما و بازیگری به میان می آید، بیشتر افراد جامعه به افرادی با درآمد بالا فکر می کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، زمینه های شغلی این رشته بسیار متنوع بوده و به همین دلیل بازه های درآمدی متفاوتی برای این رشته وجود دارد. در کل میانگین درآمد این رشته چیزی بین 3 تا 10 میلیون می باشد. اما برای کسانی که سابقه کار خوبی داشته باشند و در پروژه هایی با بودجه مالی خوب شرکت کنند ممکن است درآمدی بالای 100 میلیون داشته باشند.

دانشگاه های برتر در زمینه سینما در ایران

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری هنر سال 99 مشخص می کند که این رشته تنها در 2 دانشگاه موجود است; دانشگاه دامغان و تهران. دانشگاه هنر برای تحصیل در این رشته از رتبه علمی بالاتری برخوردار است.

بازار کار و آینده شغلی سینما در جهان

هنر سینما و صنعت سینما به طور کلی در سراسر جهان همواره متقاضیان زیادی دارد و جذب فارغ التحصیلان این رشته در هر جایی بسیار بالاست. سالانه هزاران فیلم تنها در آمریکا ساخته می شود و همیشه نیاز به نیروی کار در این زمینه احساس می شود. البته سطح استعدادی که برای کار در هالیوود مورد نیاز است، مشخصا بسیار بسیار بالاتر از سطحی است که به عنوان نمونه در کشوری مانند ایران یا کشور های غیر صنعتی مشابه می باشد. افراد دارای مدرک سینما، اگر مستعد باشند، می توانند جذب بازار کار کشورهای خارجی گردند.

درآمد و دستمزد سینمای جهان

​​افرادی با 4 تا 5 سال سابقه کارگردانی دارند، به طور متوسط می توانند حدود 60558 دلار در سال درآمد داشته باشند. همچنین برای این افراد با توجه به سابقه کار و همچنین شهر و کشوری که در آن اشتغال به کار دارند، درآمد فارغ التحصیلان سینما متفاوت می باشد.

درآمد رشته سینما در ایالت های مختلف آمریکا:

  • نیویورک: 96590 دلار در سال (ماهانه 8049 دلار)
  • کالیفرنیا: 97550 دلار در سال (ماهیانه 8129 دلار)
  • نیوجرسی: 75830 دلار در سال (ماهیانه 6319 دلار)
  • منطقه کلمبیا: 82150 دلار در سال (ماهیانه 6845 دلار)
  • مریلند: 75620 دلار در سال (ماهیانه 6301 دلار)
  • پنسیلوانیا: 58200 دلار در سال (ماهیانه 4850 دلار)
  • کارولینای شمالی: 59660 دلار در سال (ماهیانه 4971 دلار)
  • واشنگتن: 64400 دلار در سال (ماهیانه 5366 دلار)
  • فلوریدا: 60320 دلار در سال (ماهیانه 5026 دلار)
  • ماساچوست: ۶۱۸۱۰ دلار در سال (ماهیانه 5150 دلار)
برترین دانشگاه های جهان در زمینه سینما
برترین دانشگاه های جهان در زمینه سینما

برترین دانشگاه های جهان در زمینه سینما

سایت رتبه بندی QS مقاله ای برای بهترین دانشگاه های جهان منتشر کرده است که در آن فهرستی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده فیلم و سینما معرفی شده است.

  • بنیاد فیلم آمریکا AFI
  • مؤسسه هنرهای کالیفرنیا
  • دانشکده فیلم لس‌ آنجلس
  • مؤسسه فیلم و تلویزیون کانبار NYU
  • دانشکده هنرهای سینمایی USC
  • دانشگاه فیلم تورنتو
  • دانشکده فیلم لندن
  • دانشکده ملی فیلم و تلویزیون بریتانیا
  • دانشگاه لا فمیس فرانسه
  • دانشگاه فیلم لودز لهستان
  • آکادمی فیلم پکن
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.