رشته‌ بازیگری: ظرفیت دانشگاه ها، بازار کار و درآمد رشته

0 1,814
تا دیر نشده مشکلتو بگو به مشاورت بگم:
منابع کنکور هنر چی هستن ؟

میدونی که اگه منابع اشتباهی بخونی کل زحماتت هدر میره ، در نهایت سر جلسه کتکورت تو هستی و کلی سوال که نمیدونی از کجا اومدن چون منابع درستی رو نخونده بودی ! آکادمی آرته ارائه کننده دقیق ترین منابع کنکو هنر با توجه به سطح درسی ، هدف و علاقته . لیست معتبر ترین منابع درسی رو از ما بگیر

دریافت مشاوره
چطوری باید برنامه ریزی انجام بدم؟

دانش آموزایی هستن که روزی 12 ساعت تلاش میکنن ولی با سرعت 200 کیلومتر توی مسیر اشتباهی درس میخونن! چون برنامه ریزی خوبی ندارن . اگه دنبال یه رتبه خفن توی سال کنکورت هستی و میخوای رو صندلی یکی از بهترین دانشگاه ها بشینی باید بدونی که برنامه ریزی اصولی با متد های روز جهان حرف اول رو برای موفقیتت میزنه . آکادمی آرته ارائه کننده جدید ترین متد های آموزشی و مطالعه هست که هر سال کلی رتبه برتر داره . چرا تو رتبه امسال نباشی ؟

دریافت مشاوره
عدم تمرکز وسط درس خوندن

تمرکز بالا مثل یه جت سرعتی عمل میکنه ! اگه میخوای جت ببندی درس بخونی باید مهارت تمرکز رو یاد بگیری یادت باشه که تمرکز قابل پرورشه پس اگه خیلی بی تمرکزی و حسابی از دستش کلافه شدی وقتشه که این مهارت مهم و آموزش ببینی تا توی یه هفته از تموم کنکوریا جلو بزنی بهت قول میدم که نتیجه میده کافیه از تکنیکای جادویی تمرکز استفاده کنی

دریافت مشاوره
شیوه مطالعه درس هارو بلد نیستم

اگه امروز درس میخونی فردا یادت میره ، اگه با زور و فشار و اعصاب خوردی درسارو یاد میگیری ، اگه همش استرس داری که مطالبو تا روز کنکو فراموش کنی و سر جلسه هیچی یادت نمونده باشه ! جای نگرانی نداره کافیه یاد بگیری که شیوه درست و اصولی درس خوندن چطوریه اون موقع هست که از سال کنکورت کلی تجربه خوب برات میمونه ، دیگه دوران استرس و اعصاب خوردی تموم شده وقتشه که با متد های روز مطالعه آشنا بشی تا شاهد قبولی خودت توی دانشگاه مورد علاقه ات باشی ، آکادمی آرته ارائه کننده جدیدی ترین متد های روز دنیاست و کمکت میکنه به بهترین نحو درس بخونی کافیه مشکلتو به من بگی​

دریافت مشاوره
انتخاب رشته کنکور هنر

سالانه دانش آموزای زیادی هستن که بعد یه سال تلاش و زحمت فراوان با یه انتخاب رشته اشتباه همه تلاشاشون رو نابود میکنن ! انتخاب رشته مهم ترین مرحله کنکورته که باید توسط یه فرد متخصص انجام بشه . میدونیم که خیلیا با رتبه های فوق العاده دانشگاه های بدی قبول شدن ، چون انتخاب رشته رو دست کم گرفتن حواست باشه که زحمتای یه سالتو به باد ندی . آکادمی آرته کمکت میکنه بهترین دانشگاه رو با رتبه ای که کسب کردی قبول بشی

دریافت مشاوره
مشکل کند خوانی شدید دارم

خیلی از دانش آموزا درگیر مطالعه لاکپشتی شدن ! به جای اینکه توی 24 ساعت کلی درس و کتاب بخونن همه وقتشون سر چندتا دونه درس گرفته میشه . دقیقا توی همون ثانیه هایی که داره میگذره کلی کنکوری با یاد گرفتن شیوه های تند خوانی و مطالعه سرعتی دارن مثل جت میرن جلو . وقتشه که تو هم این مهارت و یاد بگیری و بتونی بدون فشار و با سرعت و کیفیت خیلی بالایی از رقیبات جلو بزنی . تا کی میخوای اون عقب وایستی و با سرعت لاکپشتی حرکت کنی ؟​

دریافت مشاوره

ممکن است شما نیز از کودکی عاشق فیلم‌های سینمایی شده باشید. یا شاید از بچگی آرزو داشته‌اید مانند شخصیت یک فیلم یا سریال شوید. بسیاری از ما انسان‌ها از کودکی به دنبال الگوهای خود هستیم اما درصد زیادی از ما الگوهای خود را از شخصیت‌های که می‌بینیم الگوبرداری می‌کنیم. گاهی اوقات افراد از شخصیت‌های بازیگران یک فیلم در دنیای واقعی الگو می‌گیرند و تصمیم می‌گیرند وارد دنیای بازیگری شوند. در ادامه شما با پرتقاضاترین رشته‌ی هنر، یعنی رشته‌ بازیگری ، ظرفیت دانشگا ها، بازار کار و درآمد این رشته آشنا خواهید شد.

آیا اصلا می دانستید که بازیگری یک رشته دانشگاهی است ؟

بسیاری از افراد در رابطه با ورود به دنیای بازیگری دچار سردرگمی هستند و نمی دانند از کجا شروع کنند . حال این مژده را به شما می دهیم که می توانید در دانشگاه بازیگری بخوانید و در این رشته هنری تحصیل کنید .

معرفی رشته بازیگری و بازار کار

معرفی رشته‌ بازیگری

رشته‌ بازیگری از زیرمجموعه های کنکور هنر در دفترچه‌ی انتخاب رشته کنکور سراسری می‌باشد. مطابق اطلاعات درج شده در دفترچه‌ی انتخاب رشته‌ی کنکور هنر، پذیرش در این رشته در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم و غیرانتفاعی صورت می گیرد . البته لازم به ذکر است که دانشگاه آزاد اسلامی هم در رشته‌ی بازیگری، دانشجو می‌پذیرد.

 

 

در چند سال اخیر رویکرد تعداد زیادی از دانش آموزان برای انتخاب رشته دانشگاه، متفاوت شده است. در دوره‌های پیشین کنکور، بیشتر داوطلبان تجربی به سراغ رشته های پزشکی، پیراپزشکی و بیشتر داوطلبان ریاضی به سراغ رشته های مهندسی می رفتند. البته با این‌که این رشته ها در زمان حال نیز جایگاه خوب و هواداران زیادی دارند، اما داوطلبانی هم هستند که در حوزه های هنری استعداد شگرف خود را کشف می‌کنند و مایل هستند به شکل آکادمیک در این رشته‌ها ادامه تحصیل دهند.برخی از این فعالیت‌های هنری عبارتند از: عکاسی، نقاشی، موسیقی و صد البته بازیگری. این افراد با شرکت در کنکور هنر، می توانند شانس خود را برای ادامه تحصیل در رشته‌ی مورد نظر خود افزایش بدهند.

ماهیت اصلی بازیگری

شاید شما نیز در میان اطرافیان خود، کودکانی را دیده اید که بسیار علاقه مند به حوزه‌ی سینما و بازیگری هستند و دائما بازی هایی با موضوع بازیگری می‌کنند. این شدت علاقه ممکن است با گذر زمان و پیدا کردن اولویت‌های زندگی از بین برود اما در بعضی از افراد این شور و اشتیاق با گذر زمان نه تنها کاهش نمی‌یابد بلکه به آن افزوده نیز می‌شود. افرادی که در این حرفه مستعد هستند، می‌توانند از سنین کودکی، شروع به گذراندن دوره های بازیگری به شکل آزاد کنند.

بازیگری ماهیت ثابتی ندارد؛ در برخی آثار یک بازیگر  باید به طور دقیق از فیلمنامه پیروی کند؛ دربرخی دیگر لازم است بداهه گویی‌های خلاقانه داشته باشد. در برخی ممکن است شخصیت سفید یا مثبت باشد و در برخی دیگر منفی و سیاه. در برخی ممکن است یک شخصیت آرام باشد و دیگری شخصیت هیجانی. یک بازیگر توانا باید بتواند از طریق گفتار و زبان بدن موقعیت‌های متفاوت یک شخصیت در طول زمان را به زیبایی تمام به مخاطب انتقال دهد.

توانایی افراد در رشته بازیگری

آیا برای ورود به عرصه‌ی بازیگری تحصیلات دانشگاهی لازم است؟

جواب این سوال بسیار واضح است؛ اگر شما هم در اینترنت جست و جو کنید، متوجه می‌شویدکه تعداد زیادی از بازیگران برتر دنیا، تحصیلات دانشگاهی مرتبط با رشته‌ بازیگری ندارند، اما به دلیل دانستن اصول فنی این حرفه و صد البته شانس دیده شدن در موقع مناسب، توانسته اند در این حرفه بدرخشند. این افراد بسیار کمیاب هستند و قطعا نمی توان با اطمینان کامل گفت که شما اگر در فلان رشته تحصیل کنید می‌توانید وارد حوزه‌ی بازیگری شوید. به خصوص در زمان حال که داشتن تحصیلات آکادمیک  در این حرفه بیشتر از گذشته تأثیر گزار است.

افرادی که دارای مدارک دانشگاهی و معتبر این رشته هستند، دید آکادمیک و علمی خاصی به این کار دارند و بسیاری از مفاهیم مربوطه را بهتر درک می کنند. در بسیاری از مواقع این افراد به دلیل تمرینات کلاسی منظم و کسب تجربه از اساتید برجسته حرفه بازیگری، می توانند شانس خود را برای ورود به بازارکار این حرفه چند برابر کنند. به طور کلی باید بگوییم که مدرک دانشگاه، تمرین مداوم و استعداد و علاقه، 3 راس مثلث موفقیت افراد در این حرفه می‌باشد.

آیا رشته بازیگری آزمون عملی دارد؟

رشته‌ بازیگری همانند رشته‌های آهنگسازی، ارتباط تصویری، طراحی پارچه، طراحی صحنه، عکاسی، طراحی لباس، نقاشی، نمایش عروسکی، نوازندگی موسیقی ایرانی و نوازندگی موسیقی جهانی، پذیرشی به صورت نیمه متمرکز دارد؛ یعنی متقاضیان تحصیل در این رشته باید علاوه بر قبولی در آزمون سراسری، خود را برای آزمون عملی نیز آماده کنند. مسلما افرادی که از سنین پایین، در دوره های آزاد بازیگری آموزشگاه‌ها شرکت کرده اند، به علت آگاه بودن از مباحث، می‌توانند به راحتی از مرحله‌ی مصاحبه علمی عبور کنند. افرادی که از نوجوانی علاقه مند می شوند نیز باید با شرکت در کلاس های آمادگی ازمون عملی بازیگری خود را برای کسب نمره بالا در کنکور عملی حاضر کنند . زیرا این ازمون اجباری بوده و اساس پذیرش دانشجو در دانشگاه ها ، مسلط بودن روی کار عملی و کسب نمره خوب در آزمون است . آکادمی تخصصی کنکور هنر آرته سالانه با برگزاری کلاس های حضوری و آنلاین آمادگی کنکور عملی بازیگری دانش آموزان زیادی را برای حضور در این آزمون آماده می کند . اگر شما هم می خواهید دانشجوی رشته بازیگری شوید می توانید در کنار ما برای کسب نمره عالی در آزمون عملی و کنکور کتبی تلاش کنید کافی است با ما تماس بگیرید .

توانایی‌های مورد نیاز برای ورود به رشته‌ بازیگری کدامند؟

همانطور که قبل تر هم گفته شد، بسیاری از کودکان، به نقش بازی کردن علاقه دارند و رویای معروف شدن و ستاره شدن را در ذهن خود می پرورانند. امروزه بیشتر والدین نیز وقتی متوجه این میزان از علاقه‌ی کودک خود می شوند، فکر می کنند او حتما استعداد بازیگری خوبی دارد و همواره او را به جاهای مختلف برای تست دادن می برند.

برخی از این کودکان استعداد خوبی دارند، و برخی دیگر  کمی ضعیف تر هستند و نیاز به اموزش های حرفه ای دارند . حرفه‌ی بازیگری با اینکه بسیار رویایی است، یک حرفه بسیار حساس تلقی می‌شود؛ بنابراین بسیار مهم است به خاطر بسپارید که اگر فردی در کودکی تشویق شد و به سمت بازیگری علاقه پیدا کرد، لزوما استعداد بازیگری ندارد و ممکن است در مرور زمان این علاقه کم رنگ شود .

در ادامه به مهارت‌های یک بازیگر خوب می‌پردازیم:

از جمله‌ی این مهارت‌ها و شایستگی‌ها می توان به مهارت‌های ارتباطی و شنیداری خوب، وقت شناسی، توانایی صحبت در جمع و جلوی دوربین، اعتماد به نفس، توانایی تحلیل و تفسیر نقش ها، روحیه‌ی انتقادپذیری، نظم و انضباط شخصی، علاقه به کار گروهی و همکاری با تیم فیلمبرداری، تحمل سختی ساعات طولانی کار، داشتن حداقل چند مورد مهارت های هنری و غیر هنری دیگر مانند نواختن موسیقی، آواز خواندن، رانندگی و …، اشاره کرد.

بازار کار رشته‌ی بازیگری چگونه است؟

اگر قصد انتخاب رشته در کنکور هنر را دارید، حتما یکی از مهم ترین فاکتورهایی که قبل از آغاز انتخاب رشته درباره‌ی آن تحقیق و بررسی انجام می‌دهید، وضعیت بازار کار رشته‌ها است. اگر بخواهیم صادقانه شما را در این حیطه راهنمایی کنیم، بازار کار این رشته تمام و کمال به تلاش شما بستگی دارد و اگر شما بتوانید روزانه تلاش کنید ، تحصیلات و تجربه خوبی داشته باشید می توانید به درامد های خوبی دست پیدا کنید که در ادامه راه های دامد زایی از باریگری را برای شما توضیح خواهیم داد .

در ابتدا باید بدانید که بازیگری نمایش و تئاتر با بازیگری سینما بسیار متفاوت است . هم از نظر بازار کار و هم از نظر تکنیک ها و آموزش های لازم جهت بازیگر شدن .

دقت داشته باشید که شما در ابتدای کار برای کسب تجربه و اخلاق حرفه ای ممکن است مجبور باشید با درآمد های پایین مشغول شوید که البته در تمامی حرفه ای به همین صورت است و ما در ابتدا نمی توانیم به مبالغ بالا فکر کنیم تا زمانی که مهارت کافی درون ما ایجاد شود .

کسب درآمد از طریق اجرای تئاتر به دو صورت امکان پذیر است : یک بستن قرار داد ، دو دستمزد از فروش در گیشه

برای اجرای یک نمایش کارگردان با بازیگران خود مبلغی را بر اساس نقش ، میزان زحمت و حرفه ای بودنشان طی می کند و قرارداد بسته می شود و البته بستن قرار داد بیشتر مخصوص بازیگران نیمه حرفه ای و حرفه ای است .

حالت دوم به صورت دستمزد از گیشه است . کارگردان بعد از کسب درآمد و فروش بلیط ها ، درصدی را  که از قبل طی شده به بازیگران می دهد .

اما کسب درآمد در سینما بر اساس قرارداد است .

شما با تلاش و تحصیل و اراده می توانید به بازیگر خوب با قرارداد های بسیار بالا تبدیل شوید و درآمد خوبی کسب کنید .

هرچقدر در بازیگری بیشتر بدرخشید ، به طع درآمد شما هم بهتر خواهد شد . خصوصا اگر بتوانید تبدیل به یک ستاره مشهور و محبوب شوید.

و اما در زمان دانشجویی نیز می توانید با اساتید دانشگاهی خود همکاری کنید ، در نمایش ها بازی کنید و یا حتی به تدریس نیز مشغول شوید . با توجه به بالا بودن داوطلبین این رشته و عاشقان بازیگری تدریس این حرفه نیز از درامد بالایی برخوردار است .

شما با کسب مدارک عالی و دانشگاهی می توانید تا مقطع دکترا این حرفه را ادامه دهید و در دانشگاه ها به عنوان استاد استخدام شوید.

در بازیگری دانش به تنهایی کافی نیست؛ افراد باید به اصطلاح بسیار خاک صحنه را بخورند و تجربه کسب کنند تا به مهارت کافی برای پذیرش و ایفای نقش‌های مختلف برسند. فعالیت‌های نرمال یک بازیگر توانا فراتر از کار روی صحنه و اجرای روی صحنه است. البته گاهی حتی افراد بسیار باسابقه نیز ممکن است در چندین پروژه‌ی همزمان ایفای نقش کنند و سرشان حسابی شلوغ باشد .

وضعیت بازار کار رشته بازیگری در ایران و جهان
وضعیت بازار کار رشته بازیگری در ایران و جهان

همچنین بازار کار این حرفه در خارج از کشور نیز تفاوت زیادی با داخل کشور دارد؛ در کشور های خارج استقبال از تئاتر ها بیشتر است و اگر شما بتوانید با کسب مدارک علمی در این رشته به کشور های خارج سفر کنید می توانید موقعیت های شغلی بیشتری هم داشته باشید . به طور متوسط سالانه حدود 8200 فرصت شغلی برای بازیگران پیش بینی شده است.

گرایش‌های رشته بازیگری کدامند؟

بر اساس اطلاعات درج شده در دفترچه کنکور سراسری کارشناسی و ارشد 99-1400 در سایت سازمان سنجش، رشته‌ بازیگری به صورت عمومی ارائه می شود و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، دارای گرایش نمی‌باشد و تمرکز شما فقط روی بازیگری خواهد بود .

فرصت‌های شغلی این رشته کدامند؟

فارغ التحصیلان در رشته‌ بازیگری علاوه بر بازی کردن در فیلم‌ها و سریال‌ها می توانند به عنوان بازیگر تئاتر یا مربی بازیگری در آموزشگاه های آزاد مشغول به کار شوند. با توجه به اینکه این رشته یکی از رشته‌های پر مخاطب کنکور هنر است، تعداد افراد متقاضی برای ثبت نام در این گونه کلاس ها نسبتا زیاد است؛ به خصوص در فصل تابستان. در این زمان دانش آموزان به مدرسه نمی‌روند و می‌توانند وقت خود را صرف تقویت مهارت‌های هنری خود بکنند.

همچنین اگر این افراد به اندازه‌ی کافی بامهارت و خلاق باشند و دست به قلم خوبی نیز داشته باشند، می‌توانند با نوشتن نمایشنامه‌ها و اجرای آنها با همکاری فرهنگسراها و سالن‌های تئاتر، از طریق فروش بلیط درآمد کسب کنند.

همچنین دقت داشته باشید که شما پس از به سر انجام رسیدن یک کار تئاتر و با کسب مجوز میتوانید در سراسر کشور و شهر های مختلف نمایش هایتان را اجرا کنید و درآمد کسب کنید .  شما می توانید به مدت یک سال به جاهای مختلف و حتی کشور های همسایه هم بروید ! همه چیز بستگی به شما دارد که چقدر طالب این رشته باشید و چقدر تلاش کنید .

درآمد و حقوق رشته‌ی بازیگری چگونه است؟

واضح است که فارغ التحصیلان رشته‌ بازیگری درآمد مشخص و ثابتی ندارند؛ زیرا این افراد دستمزد خود را به صورت توافقی و قراردادی دریافت می‌کنند. حتی دستمزد همه‌ی بازیگران یک فیلم هم با هم برابر نیست. همچنین ممکن است برای برخی کارها دستمزدی بسیار خوب دریافت کنند و برای برخی دیگر از کارها، درآمد کمتری داشته باشند.

به طور کلی عواملی مانند میزان ساعات فیلمبرداری یا اجرا، تجربه، شهرت و … در میزان درآمد این افراد تاثیر زیادی دارد. لازم به ذکر است که درآمد بازیگران سینما معمولا بیشتر از تئاتر است. میانگین درآمد این افراد می‌تواند از مبلغی در حدود 3 میلیون تومان شروع می شود و در کارهای بسیار بزرگ تا چند صد میلیون میلیون نیز ورودی داشته باشد.

این رشته در کدام دانشگاه تدریس می‌شود؟

بر اساس اطلاعات درج شده در دفترچه‌ی انتخاب رشته کنکور 1401، در سایت سازمان سنجش، رشته‌ بازیگری تنها در 4 دانشگاه یعنی دانشگاه تهران، دانشگاه زابل، دانشگاه هنر تهران و دانشگاه شهید باهنر کرمان ارائه می شود. دانشگاه تهران و دانشگاه هنر تهران از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده‌ی این رشته در ایران می‌باشند که پذیرای دانشجویان جدید هستند.

نمونه کارنامه‌ی قبولی رشته بازیگری در دانشگاه هنر تهران

ظرفیت رشته‌ی بازیگری در دانشگاه‌های هنر

در جدول زیر تعداد پذیرش دانشجو در دانشگاه های تهران ، هنر تهران ، کرمان و زابل برای شما نمایش داده شده است .

ظرفیت پذیرش دانشگاه تهران  : 11نفر
ظرفیت پذیرش دانشگاه هنر تهران :12 نفر
ظرفیت پذیرش دانشگاه زابل : 35 نفر نوبت ول و 15 نفر نوبت دوم
ظرفیت پذیرش  دانشگاه کرمان : 15 نفر نوبت اول و 15 نفر نوبت دوم

دانشگاه‌های پذیرنده‌ی دانشجو در رشته بازیگری

در ادامه لیست تمامی دانشگاه‌ها به همراه ظرفیت آنها و نحوه‌ی پذیرش را بررسی می‌کنیم.

لیست دانشگاه های غیر انتفاعی  پذیرنده ی رشته ی بازیگری بر اساس آزمون سراسری و بدون آزمون سراسری
غیر انتفاعی بر ساس آزمون سراسری  دانشگاه سوره تهران تهران  30 نفر
غیرانتفاعی صرفا با سوابق تحصیلی موسسه غیرانتفاعی سپهر – اصفهان اصفهان بازیگری زن – مرد 60
غیرانتفاعی صرفا با سوابق تحصیلی موسسه غیرانتفاعی کمالالملک – نوشهر مازندران بازیگری زن – مرد 60
غیرانتفاعی صرفا با سوابق تحصیلی موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی – گرگان گلستان بازیگری زن – مرد 60
غیرانتفاعی صرفا با سوابق تحصیلی موسسه غیرانتفاعی نبی اکرم(ص) – تبریز آذربایجان شرقی بازیگری زن – مرد 60
دانشگاه های برتر رشته بازیگری در دنیا
دانشگاه های برتر رشته بازیگری در دنیا

دانشگاه‌های برتر رشته بازیگری در جهان کدامند؟

دانشگاه‌های معتبر زیادی در سراسر جهان رشته‌ بازیگری را ارائه می‌دهند. در ادامه 6 مورد از این دانشگاه‌ها را خواهید شناخت.

● دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین

● دانشگاه هاروارد

● دانشگاه کمبریج

● دانشگاه ملبورن استرالیا

● دانشگاه استنفورد

● مدرسه جولیارد

 کلام اخر

بازیگری کسی را می خواهد که عاشق این رشته باشد و تمام زندگی خود را صرف آن کند. همانطور که گوته می گوید :

باشد که صحنه تئاتر همچون طناب بند بازان به افراد نا لایق جرأت راه رفتن به روی خود را ندهد .

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.